[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1394 ) ::
جلد 1 شماره 1 صفحات 41-49 برگشت به فهرست نسخه ها
کارایی شلتوک برنج خام و اصلاح شده در حذف رنگزای Basic Blue41 از محلول‬های آبی
حسین فرجی، سجاد مظلومی، فرزاد محمدی، احسان احمدی، حمیدرضا سهیل آرزومند
چکیده:   (1151 مشاهده)

زمینه و هدف: پساب &zwnjصنایع نساجی حاوی مقدار قابل توجهی از آلاینده های سمی و آلی میباشد. به خاطر داشتن خطرات بهداشتی از قبیل سرطان&zwnjزایی و جهش&zwnjزایی، تخلیه این دسته از فاضلاب ها در منابع آبی می تواند مخاطرات بهداشتی داشته باشد. هدف از این تحقیق بررسی کارایی شلتوک برنج خام و اصلاح شده در حذف Basic Blue41 از محیط های آبی میباشد.

روش کار: در این مطالعه تاثیر پارامترهای مختلف از قبیل زمان تماس، غلظت اولیه رنگزا، غلظت جاذب و pH بر روی میزان جذب مورد بررسی قرار گرفت. غلظت باقیمانده رنگزا با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm617 قرائت شد. داده &zwnjهای جذب با ایزوترم&zwnjهای لانگمیر، فروندلیخ و سینتیک&zwnjهای واکنش شرح داده شدند.

یافته ها: نتایج نشان داد با افزایش زمان تماس و افزایش دز جاذب میزان حذف رنگ برای هر دوجاذب (خام و اصلاح شده) افزایش می یابد. با کاهش غلظت اولیه رنگزا، میزان حذف افزایش یافت. در شرایط بهینه، شلتوک برنج خام و اصلاح شده مقدار رنگزا را به ترتیب حدود 75 و 94 درصدکاهش داد. برای هر دو نوع جاذب pH بهینه برابر 10 بدست آمد. بر طبق نتایج بدست آمده، جذب رنگزا بر روی هر دو جاذب از ایزوترم فروندلیچ با 98/0<R2 تبعیت می کند. سینتیک جذب رنگزا بر روی هر دو جاذب از واکنش دو با 99/0<R2 پیروی می کند.

نتیجه گیری: نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که می توان از شلتوک برنج به عنوان یک جاذب کارآمد جهت حذف رنگBasic Blue41 از فاضلاب های صنعتی استفاده کرد.

واژه‌های کلیدی: رنگBasic Blue41، جذب سطحی، شلتوک برنج، ایزوترم جذب
متن کامل [PDF 163 kb]   (472 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۶ | پذیرش: ۱۳۹۴/۱۰/۶ | انتشار: ۱۳۹۴/۱۰/۶
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Faraji H, Mazloomi S, Mohammadi F, Ahmadi E, Soheil Arezoomand H. Raw and Modified Rice Husk Performance in Removal of Basic Blue 41 from Aqueous Solutions. 3. 2016; 1 (1) :41-49
URL: http://oeh.arums.ac.ir/article-1-36-fa.html
فرجی حسین، مظلومی سجاد، محمدی فرزاد، احمدی احسان، سهیل آرزومند حمیدرضا. کارایی شلتوک برنج خام و اصلاح شده در حذف رنگزای Basic Blue41 از محلول‬های آبی. 1. 1394; 1 (1) :41-49

URL: http://oeh.arums.ac.ir/article-1-36-fa.html

دوره 1، شماره 1 - ( زمستان 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه سلامت محیط و کار Occupational and Environmental Health
Persian site map - English site map - Created in 0.118 seconds with 800 queries by yektaweb 3501